Refleks designguide

Designguide

En designguide udarbejdes som et punktum for design eller redesign af en visuel identitet.

Læs mere om visuel identitet >

Designguiden opsummerer kort og præcist de beslutninger, der er truffet om identiteten undervejs i processen, og den beskriver i ord og illustrationer/billeder, hvordan logo, farver, typografi mm. bør anvendes i praksis. Den kan udarbejdes til internt brug eller i en mere detaljeret version til professionelt brug, hvis det giver mening for din virksomhed.

Hvorfor skal man have en designguide?

Designguiden er et centralt redskab, når medarbejdere og leverandører skal arbejde indenfor de definerede rammer og professionelle udtryk.

Designguiden er en del af den gode overlevering. Den gør designet forståeligt, fungerer som et nyttigt redskab for medarbejderne i hverdagen og holder fast i principperne på den lange bane.

Derfor er det altid en god idé at afslutte designprocessen med at udarbejde en præcis og praktisk designguide.

Guiden hjælper, når flere arbejder med designet

Designguiden giver allermest mening, når flere personer – internt såvel som eksternt – løbende skal producere digitale eller analoge materialer. Det kan fx være indhold til sociale medier (SoMe), videoer, PowerPoint-præsentationer, messestande og roll-ups.

Det kan også være, at I løbende får produceret skilte, videoer, arbejdsbeklædning eller andet af eksterne samarbejdspartnere, som bør bruge de farver og skrifter mm., der karakteriserer netop jeres identitet.

Hvad koster en designguide?

Hvis der er tale om en lille designguide (en opsummering af beslutninger om skrift, farver, logo) til en mindre virksomhed, kan den koste 5.000-10.000 kr. Er det derimod nødvendigt at beskrive og illustrere mange designprincipper samt beskrive og illustrere brug af Office-skabeloner, bliver guiden selvfølgelig væsentligt dyrere.

En designguide er unik og bliver skræddersyet til den enkelte kunde. Lad os drøfte, hvad der er behov for, når den visuelle identitet for din virksomhed skal realiseres.

Kontakt Refleks – se kontaktoplysninger herunder.